TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Promocijom romana Radovana Vlahovića počeli 22. „Dani Teodora Pavlovića“

Danilo Gurjanov | 27. septembar. 2021. | 11:22 | Kultura

Promocijom romana Radovana Vlahovića počeli 22. „Dani Teodora Pavlovića“

Promocijom troknjižja Radovana Vlahovića u Žitnom magacinu u Novom Miloševu u subotu, 25. septembra, počeli su ovogodišnji 22. „Dani Teodora Pavlovića“ koje Banatski kulturni centar, pod pokroviteljstvom opštine Novi Bečej, organizuje u saradnji sa Maticom srpskom iz Novog Sada. O romanima „Bapa“, „1934.“ i „Mučenici“, pored autora, govorilo je četvoro mladih kritičara, dok je moderatorka večeri bila Senka Vlahović, umetnička direktorka Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa.

Mladi kritičari, Milana Poučki, Jelena Đorđević, Nenad Stanojević i Viktor Škorić imali su samo reči hvale za pitku, ali višeslojnu banatsku epopeju Radovana Vlahovića koja na mnogo načina čuva istoriju ovog podneblja.

Više o tome saznajte u video prilogu!

U okviru programa u Žitnom magacinu, pored književne večeri, svečano su otvoreni nova muzejska postavka i izložba o Hermanu Helfgotu, poslednjem predratnom zrenjaninskom rabinu.

Program ovogodišnje manifestacije „Dani Teodora Pavlovića“ nastavlja se u sredu, 29. septembra, u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu gde će u 12 časova biti otvorena izložba radova učenika Škole za dizajn „Bogdan Šuput“ iz Novog Sada, dok će svečena dodela nagrada ovogodišnjim dobitnicima, Franji Petrinoviću za najbolju knjigu i Selimiru Raduloviću za životno delo, biti upriličena na istom mestu, u petak, 1. oktobra, s početkom u 12 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije