TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Seminar borilačke veštine okupio učesnike iz Srbije i inostranstva

Danilo Gurjanov | 20. septembar. 2021. | 10:30 | Sport

Seminar borilačke veštine okupio učesnike iz Srbije i inostranstva

U organizaciji Udruženja građana centar za razvoj psihofizičkih i mentalnih sposobnosti „Buđinkan dođo“, u Novom Bečeju je, proteklog vikenda,  održan seminar tradicionalne borilačke veštine pod nazivom „Buđukai“ što znači druženje u borilačkim veštinama, a koji realizovan u okviru Dana japanske kulture „Dah Japana 2021“ i sproveden pod pokroviteljstvom Opštine Novi Bečej. Seminar je tokom 3 dana okupio oko 70 učesnika i instruktora iz različitih delova Srbije, ali i inostranstva, potvrdio je predsednik ninjutsu kluba u Novom Bečeju, Aleksandar Dujn.

Pet instruktora je sa polaznicima različitog uzrasta i iskustva obradilo više tema, a jedan od njih bio je i Siniša Garčev, instruktor ninjutsua 10. Dan i jedan od začetnika ove borilačke veštine u Novom Bečeju.

Kako u okviru ove borilačke veštine ne postoje zvanična takmičanja, seminari ovakvog tipa od izuzetnog su značaja kako za druženje i upoznavanje, tako i za deljenje informacija i upoznavanje tuđeg načina rada, zaključio je Vladimir Stevanović, instruktor ninjutsua 7. Dan.

Zoran Radaković , instruktor ninjutsua 15. Dan, na seminar je došao čak iz Austrije kako bi kroz temu koja nosi naziv “kihon” dao svoj doprinos i podelio znanje zaljubljenicima u ovu drevnu veštinu. Pomenuti japanski izraz označava osnovne tehnike koje se uče i vežbaju kao temelj većine borilačkih veština, a  koje su od suštinske važnosti za svako napredno treniranje.

Svoju veštinu sa polaznicima podelio je i Blažo Nastov, nosilac crnog pojasa 15. Dan, koji je za temu odabrao “taiđucu” što znači goloruka borba. osim pomenutih, kombinacija devet različitih tradicionalnih stilova ninđucu sa pravom čini jednom od najefikasnijih borilačkih veština današnjice.

Pogledajte video prilog!

Ostale vesti iz ove kategorije