TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Memorijalni kup „Deda Ilija Nešić“ okupio veliki broj ribolovaca

Sanja Milenković | 6. septembar. 2021. | 12:20 | Sport

Memorijalni kup „Deda Ilija Nešić“ okupio veliki broj ribolovaca

U organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca „Tisa“ Novi Bečej, u subotu, 4. septembra, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav u Bečeju, održan je drugi Memorijalni Plovak kup „Deda Ilija Nešić“, koji, osim takmičarskog duha, neguje i sećanje na njihovog osnivača i počasnog člana. Kako navodi predsednik udurženja, Tibor Hajdu, učešće je uzelo 15 tročlanih ekipa iz različitih delova Vojvodine.

Među iskusnim ribolovcima našla se i jedna dama,  Franciška Ištvan iz Srbobrana, koja je, kako kaže, na reci od detinjstva, dok na zvaničnim takmičenjima učestvuje poslednjih 5 godina.

Nagrade se dodeljuju ekipno, ali i pojedinačno, po sektorima, a nagrađeni su i najbolji na ribolovačkoj stazi, što ukupno podrazumeva 15 medalja i pehara. Zbog velike količine sočivice i drezge koja je u jednom momentu prekrila površinu vode, takmičenje je zaustavljeno, da bi u nastavku bilo održano u otežanim uslovima. To nije omelo iskusnog Šandora Tapaija, da ponese titulu nauspešnijeg u 2. sektoru kao i pehar za osvojeno 2. mesto na stazi.

Najuspešniji u 1. sektoru bio je Duško Kovačević koji je zauzeo i 3. mesto na stazi, na kojoj je titulu najboljeg poneo najmlađi učesnik, Jan Abraham, osvojivši ujedno i 1. mesto u 3. sektoru. Pehar za najuspešniju ekipu na Memorijalnom kupu „Deda Ilija Nešić“ odneo je domaćin, Udruženje sportskih ribolovaca „Tisa“ Novi Bečej.


 

Ostale vesti iz ove kategorije