TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Promocija 3 knjige u Banatskom kulturnom centru

Sanja Milenković | 3. septembar. 2021. | 5:09 | Kultura

Promocija 3 knjige u Banatskom kulturnom centru

Banatski kulturni centar u Novom Miloševu poziva na promociju dve knjige priča Radovana Vlahovića „Sve je u glavi” i „Pun mesec i harmonika” i knjige „Panonsku ti dušu pružam: kritička razmatranja kratke proze Radovana Vlahovićaˮ, autorke Milane Poučki.

O knjizi “Sve je u glavi” i samom autoru, prof. dr Slađana Milenković rekla je: “Vlahović nije samo ove priče pisao, on ih je proživeo, one su u njemu izazvale jake emocije da bi im se u zrelom dobu ponovo vratio kao uplivu u specifikum vremena i ljudi i lučama dragocenog iskustva.”

“Jednostavnim stilom, razumljivim jezikom, a karakterističnim izrazima i jezičkim formama, Vlahović je na papir prosuo dušu panonskog čoveka, ogolio njegov mentalitet, psihički sklop i fingirao sitnice od kojih je sačinjen njegov život”, dodala je o knjizi “Pun mesec i harmonika” Milana Poučki.

Promocija knjiga održaće se u subotu, 4. septembra, sa početkom u 19 časova, a o  knjigama će govoriti Radovan Vlahović, Milana Poučki, Jelena Đorđević i Senka Vlahović.


 

 

Ostale vesti iz ove kategorije