TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

„Mala kolonija velikog srca“ ove godine humanitarnog karaktera

Sanja Milenković | 23. avgust. 2021. | 11:18 | Kultura

„Mala kolonija velikog srca“ ove godine humanitarnog karaktera

U organizaciji Udruženja „KNAP“, a uz podršku Narodne biblioteke Novi Bečej, „Mala kolonija velikog srca“ po 4. put okupila je umetnike iz Novobečejske opštine. Kolonija je, kao i prethodnih godina, održana u „Garažeriji“, privatnoj galeriji slikarke Nadice Josimović, na kojoj je, pored stalnih članova, učešće uzelo desetoro mladih umetnika.

Okupljaju se, kako kažu, da bi podržali mlade talente, a ono što ovogodišnju koloniju čini drugačijom od ostalih jeste činjenica da je humanitarnog karaktera i da će sva dela biti izložena za prodaju. Humanitarna prodaja slika održaće se u četvrtak, 26. avgusta od 19 časova, u dvorištu Narodne biblioteke Novi Bečej, a prikupljena novčana sredstva biće namenjena za troškove lečenja Novobečejca, Pavla Vlaškalina.

Gost ovogodišnje kolonije bio je i slikar iz Novih Kozaraca, Braca Azarić, čija će se dela takođe naći na humanitarnoj prodaji, podsetio je Radovan Josimović, domaćin, ali i umetnik koji je svoju ljubav i talenat za slikarstvo otkrio kroz priče likovnih stvaralaca na ovoj koloniji.

Ne postoji pogrešna umetnost ili loš umetnik, zaključila je Iva Brković, sve dok želite da probate i u tome uživate.

Ostale vesti iz ove kategorije