TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Mladi iz pet zemalja na omladinskoj razmeni u Novom Bečeju

Danilo Gurjanov | 17. avgust. 2021. | 11:23 | Društvo

Mladi iz pet zemalja na omladinskoj razmeni u Novom Bečeju

Centar za celoživotno obrazovanje „Edufons“ iz Novog Bečeja od 16. do 23. avgusta sprovodi još jednu omladinsku razmenu u kojoj pored mladih iz Srbije, kao zemlje domaćina, učestvuju i mladi iz Italije, Portugalije, Slovačke i Rumunije. Omladinska razmena realizuje se u okviru projekta „Videti svežim očima - uočiti stvari na drugačiji način“ (SwFE) kofinansiranog putem Erazmus plus programa Evropske unije. Za učesnike omladinske razmene danas je organizovan prijem u Opštinskoj upravi u Novom Bečeju.

Pored predsednika opštine, Saše Maksimovića, mlade su ovom prilikom ugostili i Ivana Dobožanov, koordinatorka za javne službe i Trifun Stanković, pomoćnik predsednika opštine.

Svoje prve utiske, ali i stavove o omladinskim razmenama sa nama su ovom prilikom podelili Renato Žil, vođa partnerske organizacije na ovom projektu, „Inspira“ iz Portugalije, koji je i ranije sarađivao sa organizacijama iz Srbije i Anja Mihailović, učesnica omladinske razmene iz Novog Miloševa koja je po treći put deo ovakvih projekata.

O tome saznajte u video prilogu!

U omladinskoj razmeni u Novom Bečeju učestvuje dvadeset i petoro mladih od 18 do 26 godina.

Ostale vesti iz ove kategorije