TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Pehar sa ovogodišnjeg „Opasuljivanja“ ostaje u Novom Bečeju

Sanja Milenković | 19. jul. 2021. | 9:36 | Turizam

Pehar sa ovogodišnjeg „Opasuljivanja“ ostaje u Novom Bečeju

Proteklog vikenda, sa leve obale Tise širio se miris kuvanog pasulja, a žamor ljudi i dobra atmosfera pratili su još jedno „Opasuljivanje“ u Novom Bečeju. Takmičenje kulinara započeto je u 17 časova kada je zapaljena i „prva vatra“, a kvalitet pasulja ocenjivao je tročlani žiri, potvrdio je direktor Turističke organizacije opštine Novi bečej, Saša Dujin.

U okviru pratećeg programa, prisutni su mogli da odmere snagu i umeće u različitim disciplinama, takmičenju u jedenju banana za najmlađe uz igru spretnosti namenjenu pretežno ženama, ali i navlačenju štapa, kao i tradicionalnog takmičenja u brzom ispijanju piva, popularnog kod muških učesnika. Nagrade su bile simbolične, ocenjuje Dujin, koji ističe da je najvažnija ipak dobra zabava, sa čim se složio i Nenad Đuričin, kuvar, ali i najsnažniji među takmičarima u disciplini navlačenje štapa. Kada je u pitanju takmičenje u jedenju banana nagrađena je Ana Marija Andrin, dok je najuspešnija u igri spretnosti bila Verica Drobac.

Po oceni žirija, najukusniji pasulj skuvala je ekipa „Alfa“ koju je predvodio iskusan kuvar, Edvin Magda. Drugo mesto osvojila je ekipa „Mućke“ koju je predstavio Davor Dragić, dok su treće mesto zauzeli „Auslenderi“ na čelu sa kuvarom Atilom Kormanjoš.

Za muzički deo programa i dobru atmosferu bila je zadužena srbobranska „Banda drvena“ koja je, uz dobro poznate hitove prepevane na banatski način, privela kraju još jedno „Opasuljivanje“ u Novom Bečeju.

Ostale vesti iz ove kategorije