TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

I ove godine nagrađeni najuspešniji učenici u opštini Novi Bečej

Sanja Milenković | 7. jul. 2021. | 10:39 | Društvo

I ove godine nagrađeni najuspešniji učenici u opštini Novi Bečej

U svečanoj sali Opštine Novi Bečej danas je organizovan tradicionalni prijem za đake generacije svih škola na teritoriji opštine koji će za uložen trud i postignute rezultate biti nagrađeni sa 30.000 dinara. Najuspešnije učenike, uz simbolične poklone, pozdravili su predsednik opštine Saša Maksimović i njegovi saradnici, koordinatorka za javne službe, Ivana Dobožanov i pomoćnik predsednika, Trifun Stanković: “Meni, kao nekadašnjem vukovcu, je izuzetno drago da smo i ove godine ugostili najbolje osnovce i srednjoškolce iz naše opštine. Uspeli smo da podignemo taj iznos kojim su oni nagrađeni za svoj trud i rad sa 20.000 na 30.000 dinara. Dakle, to je njih sedmoro iz 5 osnovnih škola u opštini i jednog srednjoškolca. Drago mi je što sam deo svega toga i nadam se da će Opština i dalje podržavati svoje najbolje đake. Mislim da je ovo samo neka potpora ka daljem usavršavanju, a Opština će morati dosta da uradi kako bi se ti mladi kasnije vratili u Novi Bečej i nastavili da žive i da rade ovde. Ovo je početni korak u svemu tome.”

Da je ovo dodatna motivacija već uspešnim učenicima, potvrdio je i đak generacije u Osnovnoj školi “Stančić Milan Uča” u Kumanu, Uroš Živanov. Budući da se tokom osmogodišnjeg školovanja, kako kaže, najviše isticao u matematici, svoje školovanje planira da nastavi u zrenjaninskoj Elektrotehničkoj školi “Nikola Tesla”: “S obzirom da sam se trudio 8 godina za to, lepo je kad dobijemo neki poklon i kada se vidi da taj trud nije džabe. Naravno i nije jer ja svakako znam koliko vredim. Poručio bih i budućim generacijama da svakako vredi i da će svaki trud biti nagrađen na neki način.”

Osim  Uroša, nagrađeni su još i Katarina Vlaškalin i Balaž Kiš iz Osnovne škole “Miloje Čiplić”, Una Čivčić iz Osnovne škole “Josif Marinković”, Leon Zakić maturant Osnovne škole “dr Đorđe Joanović” u Novom Miloševu, Tijana Drobac iz Osnovne škole “Dositej Obradović” u Bočaru, kao i maturantkinja Srednje škole Novi Bečej, Mila Milosavljević.
 

Ostale vesti iz ove kategorije