TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Novobečejska „Testomanija“ uspešna po drugi put

Sanja Milenković | 5. jul. 2021. | 12:10 | Turizam

Novobečejska „Testomanija“ uspešna po drugi put

U organizaciji Turističke organizacije opštine Novi Bečej, proteklog vikenda održana je druga po redu „Testomanija“, manifestacija koja promoviše tradicionalna vojvođanska jela od testa. Poznati ukusi iz bakine kuhinje pripremljeni po starim receptima popunili su štandove kojih je ove godine bilo dvadeset, potvrdila je Verica Drobac, turizmolog Turističke organizacije, koja dodaje da su u pitanju izlagači sa teritorije opštine Novi Bečej.

U okviru manifestacije pripremljen je i kreativni sadržaj za najmlađe koji su se, nakon podele nagrada za najuspešnije figure od testa i crteže na temu omiljenog peciva, oprobali i u brzom jedenju krofni.

Prvo mesto na ovogodišnjoj „Testomaniji“ osvojilo je Udruženje žena „Tanke niti“, na drugom mestu našao se „Domaćinski“ štand Silvije Horvat, dok su 3. nagradu odnela Eva Galbač iz Udruženja „Jokai Mor“ . Za najšarmantnijeg izlagača proglašen je pčelar Ivica Stojšin, a kao najljubaznija nagrađena je Danica Vrebalov. Po mišljenju žirija, najraznovrsniju i najlepše ukrašenu trpezu pripremilo je Udruženje „Jokai Mor“. Više o ovome saznajte u novom izdanju emisije „Iz mog ugla“ u sredu, od 20 časova.”

Više o ovome saznajte u TV prilogu!


 

Ostale vesti iz ove kategorije