TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Popunjene liste želja, budući srednjoškolci čekaju konačnu raspodelu

Danilo Gurjanov | 5. jul. 2021. | 10:22 | Društvo

Popunjene liste želja, budući srednjoškolci čekaju konačnu raspodelu

Konačni rezultati polaganja male mature za buduće srednjoškolce objavljeni su krajem prošle radne nedelje na portalu www.mojasrednjaškola.gov.rs , dok je za vikend usledilo i popunjavanje liste želja. Prema dostupnim podacima malu maturu u Srbiji je ove godine polagalo 68.013 učenika, a tačna raspodela po listama želja biće objavljena 11. jula, dok je upis u srednje škole najavljen za 12. i 13. jul. Budući srednjoškolci su i ove godine popunjavali 20 želja, a Ministarstvo prosvete aktivno je pozivalo da se popune sve želje, kako učenici slučajno ne bi ostali neraspoređeni. Kao i popunjavanje liste želja i upis u srednje škole moći će da se sprovede klasično, odlaskom u samu školu, ali i elektronskim putem.

Kako su prošli završni ispiti, ali i popunjavanje liste želja u OŠ „Josif Marinković“ u Novom Bečeju, pitalu smo direktorku škole, Maju Vidaković.

U drugoj novobečejskoj osnovnoj školi „Miloje Čiplić“, popunjavanje liste želja obavljalo se isključivo elektronskim putem, potvrdila nam je direktorka škole, Biljana Banjac.

Pogledajte video prilog!

Ostale vesti iz ove kategorije