TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Tokom leta neophodni dodatni napori za očuvanje zelenila

Sanja Milenković | 25. jun. 2021. | 8:04 | Društvo

Tokom leta neophodni dodatni napori za očuvanje zelenila

Tiski kej po kom je Novi Bečej godinama prepoznatljiv širom Srbije i ovog leta krasiće ornamentalne biljke purpurnih boja, a za njegov uvek besprekoran izgled zaslužni su zaposleni u Javnom preduzeću „Komunalac“ na čelu sa pejzašnim arhitektom, Sofijom Blažin: „Ove godine smo odlučili da na keju postavimo 3 boje: belu, purpurnu i pink mon, koja je slična roze boji sa belim tufnama, tako da nam je kej ove godine u neku ruku šaren. Ono što je novo jeste da smo postavili 3 stabla sa drvećem, u pitanju je mala, bronzana kruškica koja pripada familiji ruža, a oko drveća smo postavili cvetnje zardinjere, polupiramide sa cvećem i sad je to dobilo jedan pravi oblik. Sve to smo ukomponovali sa piramidama na keju kojih ima kojih ukupno sada ima 43, zajedno sa ovim malim piramidicama.“

Kako dodaje, održavanje keja pre svega podrazumeva svakodnevnu brigu o biljkama, naročito u letnjem periodu, kada nastupe ekstremno visoke temperature.

Osim na keju, sadnja cveća u narednom periodu očekuje ih i u centru Novog Bečeja, kao i u naseljenim mestima Novo Miloševo i Kumane, dok je uređenje zelenih površina u Bočaru nedavno privedeno kraju.

Ostale vesti iz ove kategorije