TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Javni čas učenika klavira bečejske muzičke škole održan u Muzeju „Glavaševa kuća“

Danilo Gurjanov | 4. jun. 2021. | 10:47 | Kultura

Javni čas učenika klavira bečejske muzičke škole održan u Muzeju „Glavaševa kuća“

Učenici Muzičke škole „Petar Konjović“ iz Bečeja, sa odseka za klavir u klasi nastavnice Danijele Vrebalov, juče su u okviru javnog časa nastupili u dvorištu Muzeja „Glavaševa kuća“ u Novom Bečeju. Bila je to svojevrsna završnica školske godine i prilika da puleni Danijele Vrebalov u prijatnom ambijentu prikažu ono što su naučili u proteklom periodu. Ovom prilikom nastupilo je trinaestoro dece iz same klase, a društvo su im pravili i gosti, takođe, učenici bečejske muzičke škole, ali iz drugih klasa. Prema rečima nastavnice klvira, Danijele Vrebalov, učenici su se predstavili kompozicijama sa školskih takmičenja i numerama koje vole da sviraju u slobodno vreme. Pored klavira čula se i violina, a glavni cilj javnog časa bio je druženje i razmena iskustava, istakla je Danijela Vrebalov: „Bila je ovo jedinstvena prilika i ideja da se ovde u glavnoj vranjevačkoj ulici ponovo čuje klavir, jer naravno, Josif Marinković je rođen preko puta i naša muzika u Srbiji se temelji na njegovoj muzici. Neko ko pohađa muzičku školu ima razne beneficije da bi učio kako da izrazi svoje emocije, da bude kreativan, maštovit. To je nešto što se u drugim disciplinama nigde ne uči. Oni uživaju da sviraju i sve ono što nauče u muzičkoj školi, ono što nose u sebi, kroz njihovo muziciranje oni i iskažu.“

Nakon završenog javnog časa, svoje utiske sa nama su podelile učenice Danijele Vrebalov, Petra Popović i Viktorija Nemet, ali i Kalina Vlaškalin i Ana Ili, takođe, učenice Muzičke škole „Petar Konjović“ koje su ovom prilikom nastupile kao gošče na javnom času.

Pogledajte video prilog!

Učenici bečejske Muzičke škole „Petar Konjović“ ovom prilikom posetili su i spomen-sobu Josifa Marinkovića koja se nalazi u Muzeju „Glavaševa kuća“.

Ostale vesti iz ove kategorije