TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Prva nagrada za film učenika kumanačke škole na Festivalu „Filić - filmić“

Danilo Gurjanov | 27. maj. 2021. | 10:24 | Društvo

Prva nagrada za film učenika kumanačke škole na Festivalu „Filić - filmić“

Učenici OŠ „Stančić Milan - Uča“ iz Kumana osvojili su nedavno prvo mesto na Festivalu učeničkog kratkog filma „Filić - filmić“ koji je organizovala Ekonomsko-ugostiteljska škola „Vuk Karadžić“ u Velikoj Plani. Kratak film pod nazivom „Crno-beli svet u bojama“ učenika kumanačke škole prvu nagradu u vidu laptop računara osvojio je na temu vršnjačkog nasilja. Konkurs i festival ustanovljeni su u znak sećanja na Stefana Filića iz Starog Sela, kod Velike Plane, koji je sa svojih 19 godina bio upravo žrtva vršnjačkog nasilja.

Učenike škole „Stančić Milan - Uča“ pripremala je nastavnica biologije, Stanislava Gvožđarev, dok je tehničku podršku pružila sekcija „Učina TV stanica“ koju veoma uspešno vodi nastavnica engleskog jezika, Dragana Džigurski.

Direktorka OŠ „Stančić Milan - Uča“, Marija Stančić, smatra da je ovo značajan i dobar način da se bori protiv sveprisutnog vršnjačkog nasilja u školama, a svoje utiske podelili su sa nama i učenici kumanačke škole, Stevan Živanov i Lea Milosavljev, učesnici filma „Crno-beli svet u bojama“.

Pogledajte video prilog!

Na Festivalu učeničkog kratkog filma „Filić - filmić“ učestvovalo je 17 filmova iz Knića, Novog Sada, Subotice, Smederevske Palanke, Velikog Gradišta, Velike Plane i Kumana. Pored kategorije mlađih učenika gde je prvu nagradu osvojio film kumanačke škole, proglašen je i najbolji film starijih učenika, ovog puta rad Anđele Nastasijević iz škole „Miloje Vasić“ u Velikom Gradištu, odnosno najbolji film izabran od strane publike, film Milice Matić iz Velike Plane pod nazivom „Biti drugačiji nije sramota“.

Ostale vesti iz ove kategorije