TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Poljoprivreda

Treći susret vinogradara i voćara Vojvodine u Novom Bečeju

Redakcija TV Novi Bečej | 16. jul. 2017. | 17:00 | Poljoprivreda

Treći susret vinogradara i voćara Vojvodine u Novom Bečeju

Proteklog vikenda u Novom Bečeju je održan 3. Susret vinogradara i voćara Vojvodine u organizaciji novobečejskog Udruženja voćara i vinogradara „Boemi“. Kao i prethodnih godina, i ovog puta se odazvalo više udruženja, pa su u Novi Bečej došli vinogradari i voćari iz Čuruga, Iđoša, Orlovata, Taraša, Bajše, Mužlje, Crvenke, Novog Miloševa i Kumana.

Nakon skupa u prostorijama domaćinskog udruženja i performansa poznatog bačvara iz Iđoša, Miodraga Munćana, program manifestacije obuhvatio je obilazak voćnjaka i vinograda u ataru „Novi vinogradi“ u Novom Bečeju, Geze Zedija, odnosno Dragane i Nikole Antonovića, koji se porodično bave proizvodnjom voća i povrća, a prioritet daju proizvodnji jagoda. Antonovići su prošle godine na svom posedu zasadili 30 ari jagoda. Uprkos mrazu i gubicima, zadovoljni su proizvedenom jagodom, ali i lokalnim tržištem, gde su u najvećoj meri plasirali svoj proizvod. Prema rečima Nikole Antonovića, vode računa da, pre svega, proizvedu zdrav proizvod, s obzirom da jagoda spada u voće koje je potrebno mnogo prskati.

Učesnici 3. Susreta vinogradara Vojvodine u Novom Bečeju obišli su i vinograd firme „Euro Pan“ na Bisernom ostrvu, zakupca čuvenog imanja Rohonci, poznatog po „Muskat krokanu“, a sa učesnicima susreta svoje znanje o vinogradarstvu podelio je i dr Đorđe Paprić, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu u penziji.

Uz ručak i muziku druženje vinogradara i voćara nastavljeno je u Lovačkom domu na Bisernom ostrvu.

Ostale vesti iz ove kategorije