TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Poljoprivreda

Novina za mlade poljoprivrednike

Redakcija TV Novi Bečej | 15. maj. 2017. | 15:29 | Poljoprivreda

Novina za mlade poljoprivrednike

Konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini otvoren je do 26. juna. Konkurs predstavlja novinu za mlade poljoprivrednike, a ima za cilj demografsku obnovu ruralnih područja radi podsticanja ostanka mladih na selu, odnosno njihovog povratka iz gradova. Predmet konkursa je podrška novim generacijama mladih poljoprivrednih proizvođača podsticanjem razvoja i unapređivanjem primarne poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za: podršku investicijama za razvoj i unapređivanje primarne biljne i stočarske proizvodnje, kao i prerade mesa, mleka, povrća, voća i grožđa na poljoprivrednim gazdinstvima mladih poljoprivrednika.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po konkursu iznosi do 100 miliona dinara, a bespovratna sredstva za podršku investicija utvrđuju se u iznosu do 75% ukupno prihvatljivih troškova. Maksimalan iznos sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od milion i dvesto hiljada dinara, dok je minimalan iznos sredstava po prijavi petsto hiljada dinara.

Korisnici sredstava mogu biti fizička lica i preduzetnici stariji od 18, odnosno mlađi od 40 godina, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva posle 1. januara 2016. godine, a do dana zaključenja ugovora.

Ostale vesti iz ove kategorije