TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Poljoprivreda

Počela priprema za inkubatore za mlade u Kumanu

Redakcija TV Novi Bečej | 11. april. 2017. | 16:06 | Poljoprivreda

Počela priprema za inkubatore za mlade u Kumanu

U Kumanu su u toku radovi na pripremi terena na kom će se nalaziti tri nova poljoprivredna inkubatora za mlade u okviru projekta koji Omladinski klub Novog Bečeja realizuje u saradnji sa opštinom Novi Bečej i Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj – Banat. Ciljevi projekta su smanjenje nezaposlenosti mladih u opštini i razvoj poljoprivrede, odnosno plasteničke proizvodnje. Prvu fazu pripreme terena obavljaju radnici JP „Komunalac“ iz Novog Bečeja.

U toku je i obuka mladih zaisnteresovanih i nezaposlenih lica sa teritoriji opštine Novi Bečej u okviru koje će se upoznati sa povrtarskom proizvodnjom, ciklusom proizvodnje u plastenicima, proizvodnjom rasada, načinima i mogućnostima finansiranja, finansijskim menadžmentom poljoprivrednih proizvođača, marketingom i tržištem i drugim sličnim i bitnim oblastima.

Projekat „Poljoprivredni inkubator za mlade na selu“ finasira se sredstvima Ministarstva omladine i sporta u okviru Javnog konkursa za programe i projekte za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade, i uz učešće opštine Novi Bečej.

Ostale vesti iz ove kategorije