TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Politika

X kongres LSV u Novom Bečeju

Redakcija TV Novi Bečej | 26. februar. 2017. | 14:07 | Politika

X kongres LSV u Novom Bečeju

U  Novom Bečeju je za vikend održan 10. kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine. Uz prisustvo samog vrha partije i oko 380 delegata, radno Predsedništvo bavilo se izmenom Statuta, osvrtom na trenutnu političku situaciju u zemlji, ali i planom aktivnosti za naredni period. Osvrnuvši se na promene Statuta o kojima se glasalo na kongresu, Čanak je istakao sledeće.

Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (1:02 -1:43)  :“Statut je modernizovan, biće direktan izbor predsednika, biće niz takvih stvari, jednostavno idemo u korak sa vremenom. Mnogo toga se promenilo od osnivanja LSV-a koja je jedna od najdugovečnijih stranaka u Srbiji i zbog toga je neophodno usklađivati svoje akte sa stvarnošću i životom koji teče dalje. Upravo zbog toga statut je modernizovan, doteran je u jednu modernu formu i to je suština“.

Čanak se osvrnuo i na aktivnosti stranke u narednom periodu.

Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (2:23 -2:50): “Posle ovog kongresa mi smo doneli odluku na Glavnom odboru Lige socijaldemokrata Vojvodine da pozovemo demokratske kandidate za predsednika Republike Srbije, da se razgovara sa njima oko toga, ako je ikako moguće, jer još uvek nije kasno, da se objedini demokratska opozicija oko jednog kandidata, jer bi smo tako dobili referendumsku atmosferu koja bi mogla dati nekakav rezultat.“

 

Ostale vesti iz ove kategorije