TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Poljoprivreda

Informativni centar za poljoprivredu kao pomoć poljoprivrednicima

Redakcija TV Novi Bečej | 12. februar. 2017. | 16:30 | Poljoprivreda

Informativni centar za poljoprivredu kao pomoć poljoprivrednicima

Prvi Informativni centar za poljoprivredu u Srednjobanatskom okrugu otvoren je danas u zgradi Stare vranjevačke opštine u Novom Bečeju, a kao što i sam naziv govori, služiće prvenstveno za dobijanje neophodnih informacija iz oblasti poljoprivredne proizvodnje na jednom mestu, što će biti od posebnog značaja za poljoprivrednike, kako za one individualne, tako i za sve druge oblike udruženih poljoprivrednih proizvođača. Informativni centar za poljoprivredu u Novom Bečeju oformljen je u okviru Opštinske uprave, objasnio je predsednik opštine, Saša Maksimović.

Maksimović je dodao i to da je Informativni centar potreban jer se na ovaj način može pomoći, pre svega, manjim poljoprivrednim proizvođačima, kao i da je nedopustivo da građani koji imaju investiciju propuštaju određena sredstva koja ministarstvo i pokrajina mogu da im vrate.

Otvaranju Informativnog centra za poljoprivredu prisustvovao je i pomoćnik pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Milorad Malić, koji je rekao da sekretarijat podržava ovakve akcije i napore svih ljudi koji su spremni da pomognu poljoprivrednim proizvođačima da lakše dođu do sredstava koja su im potrebna kako bi unapredili svoju poljoprivrednu proizvodnju.

Inicijativu lokalne samouprave da otvori Informativni centar za poljoprivredu podržava i Ministarstvo poljopivrede i zaštite životne sredine, što je potvrdilo prisustvo i Milana Ćuprića, šefa odseka za biljnu proizvodnju i preradu biljnih proizvoda pri ovom ministarstvu.

Poslanik u skupštini AP Vojvodine, Matija Kovač, siguran je da će osnivanje Informativnog centra za poljoprivredu prekinuti negativan trend malog broja aplikacija na konkurse iz oblasti poljoprivrede od strane poljoprivrednih proizvođača iz opštine Novi Bečej, kako je to do sada bio slučaj.

Informativni centar za poljoprivredu nalazi se u ulici Rajka Rakočevića 15, a radiće svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije