TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Poljoprivreda

Promocija projekta "Poljoprivredni inkubator za mlade na selu"

Redakcija TV Novi Bečej | 6. februar. 2017. | 15:42 | Poljoprivreda

Promocija projekta "Poljoprivredni inkubator za mlade na selu"

Danas je u svečanoj sali zgrade Opštinske uprave u Novom Bečeju organizovan promotivni skup povodom potpisivanja ugovora o saradnji na projektu „Poljoprivredni inkubator za mlade na selu“ koji sprovodi Omladinski klub Novog Bečeja u partnerstvu sa lokalnom samoupravom Novi Bečej i Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj-Banat. Prisutnima su se obratili Kristijan Lukić, predsednik Omladinskog kluba Novog Bečeja i Branko Svilegaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej koji su predstavili najvažnije aktivnosti, očekivane rezultate i mogućnosti uključivanja svih interesnih grupa u samu realizaciju projekta, ali i benefite projekta po celokupnu lokalnu zajednicu.

Kristijan Lukić, predsednik Omladinskog kluba Novog Bečeja rekao nam je nešto više o očekivanim rezultatima i mogućnostima  uključivanja u samu realizaciju projekta, dodavši da će u narednih 10 dana na zvaničnom sajtu omladinskog kluba biti objavljen konkurs kao i formular za prijavu.

Suštinska svrha projekta je u tome da se pruži nov koncept edukacije i podrške i da se to promoviše na primeru prvih stanara u inkubatoru, a da nakon perioda od 2 godine oni budu dovoljno samostalni da sami započnu svoj biznis.

Projekat je finansiran sredstvima Ministrastva omladine i sporta u okviru Javnog konkursa za programe i projekte za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade. Realizacija projekta trajaće 6 meseci, a ukupna vrednost projekta iznosi 2.916.700,00 dinara.

Ostale vesti iz ove kategorije