TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Novi Bečej domaćin opštinske, zonske i pokrajinske smotre umetnika amatera

Sanja Milenković | 22. septembar. 2021. | 11:00 | Kultura

Novi Bečej domaćin opštinske, zonske i pokrajinske smotre umetnika amatera

U galeriji „Selo“ Doma kulture u Novom Bečeju otvorena je izložba radova sa Opštinske smotre slikara i primenjenih umetnika amatera. Po rečima stručne saradnice ove ustanove kulture, Edit Zerebelji Tenji, ove godine, po prvi put, Novi Bečej biće domaćin i zonske i pokrajinske smotre: “Zaista interesantno… Imaćemo priliku da vidimo razne rukopise, razne umetnike, biće mi drago da budemo domaćini mnogim našim prijateljima, umetnicima amaterima, kojima isto dajemo priliku da ovde, kod nas u galeriji, izlažu kao što to čine i profesionalci. Oni svakako zaslužuju da uzmu učešće u kulturnom životu pokrajine, pošto dolazimo do pokrajinske smotre.”

Za selekciju pristiglih radova i ove godine bila je zadužena Timea Čajka, grafički dizajner po struci: “Ove godine me, kako sam i istakla na otvaranju izložbe, veoma raduje veći broj učesnika, pojavila su se neka nova lica i imena i taj entuzijazam se oseti. Sviđa mi se promena, napredak ka modernijim temama, apstrakcija, upotreba boja, osnosno, sve su slobodniji pri upotrebi boja i oblika, forme, zalazimo u druge tehnike, kombinujemo ih i to jeste rezultat ove izložbe. Ovo su oni koji idu dalje: Monika Jovanov-“HarMonika”, Dora Senaši-“Bez naziva”, Sara Josimović-“Lav”, Agneš Đukičin-“Bez naziva 1”, Ester Šari-“Putevi ka nebu”, Radovan Josimović-“Potraga za izgubljenim selom” i Edit Zerebelji Tenji-“Porodica”. Čestitamo im i želimo puno sreće.”

Zonska smotra slikara i primenjenih umetnika amatera održaće se u petak, 8. oktobra, sa početkom u 18 časova, sa koje će radovi najuspešnijih biti izloženi u okviru Pokrajinske smotre zakazane za 15 novembar.
 

Ostale vesti iz ove kategorije