TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

AP Vojvodina i Opština Novi Bečej osnivaju Kreativni centar „Hertelendi–Bajić“

Sanja Milenković | 9. septembar. 2021. | 8:03 | Društvo

AP Vojvodina i Opština Novi Bečej osnivaju Kreativni centar „Hertelendi–Bajić“

Razmatrajući 19. tačaka dnevnog reda, na sednici Opštinskog veća opštine Novi Bečej, većnici su, između ostalog, utvrdili i predlog odluke o osnivanju Kreativnog centra „Hertelendi – Bajić“ Bočar, a koju Autonomna pokrajina Vojvodina, zajedno sa Opštinom Novi Bečej, osniva radi obezbeđivanja edukativnih i rekreativnih sadržaja za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, iskoristio je priliku da prisutnima predstavi poklon paket, koji će pored već predviđenog jednokratnog novčanog davanja u visini od 20.000 dinara, biti uručen svim porodiljama u 2021. godini, a što će, nada se, ostati praksa i u buduće.

Na 33. sednici utvrđen je i predlog Rešenja o utvrđivanju cene obroka koji se pripremaju u Domu za odrasla i starija lica „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ Novi Bečej, i to 250 dinara po obroku koji se korisniku pripremi i servira u Klubu za dnevni boravak i pomoć u kući, dok je za obroke koji se isporučuju korisniku na kućnu adresu predviđen  iznos od 300 dinara po obroku.

Više saznajte u TV prilogu!


 

Ostale vesti iz ove kategorije