TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Bogate aktivnosti zavičajaca na godišnjem susretu

Danilo Gurjanov | 31. avgust. 2021. | 9:21 | Društvo

Bogate aktivnosti zavičajaca na godišnjem susretu

Zavičajni klub Novobečejaca i Vranjevčana u subotu, 28. avgusta, organizovao je još jedan tradiocionalni susret svojih članova u Muzeju „Glavaševa kuća“ u Novom Bečeju. Ovom prilikom održana je, najpre, godišnja skupština Zavičajnog kluba, a u prostorijama “Glavaševe kuće” prisutni su imali priliku da vide vanserijsku postavku modela haljina Etno udruženja „Izvor“ iz Knjaževca, ali i izložbu fotografija „Crni 12. septembar 1931.“, autora Janoša Kosa, koja se bavi obeležavanjem 90 godina od velikog nevremena u Novom Bečeju i brodoloma lađice “Stari Bečej”. U okviru raznovrsnog programa ovom prilikom održana je promocija “Letopisa Novog Bečeja za 2020. godinu”.

Izvestilac na godišnjoj Skupštini Zavičajnog kluba bila je njegova predsednica, dr Milka Budakov koja se ovom prilikom zahvalila bratskom gradu Knjaževcu, a posebno Ljiljani Mihajlović, predsednici Udruženja za negovanje tradicije “”Izvor”, na premijernoj postavci unikatnih etno haljina u “Glavaševoj kući”, koja je na susretu zavičajaca bila počasni gost.

Zavičajni klub je Letopis Novog Bečeja prvi put izdao za 1995. godinu, nakon čega su izašla četiri broja, dok od 2007. godine on izlazi redovno u kontinuitetu. To je veoma značajno, smatra Stevan Davidović, glavni urednik Letopis.

Više saznajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije