TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Poljoprivreda

Na 8. „Poljo-festu“ predstavljene i mašine proizvedene u Novom Bečeju

Sanja Milenković | 31. avgust. 2021. | 9:06 | Poljoprivreda

Na 8. „Poljo-festu“ predstavljene i mašine proizvedene u Novom Bečeju

U petak, 27. avgusta, u okviru „Velikogospojinskih dana“ otvoren je i 8. po redu „Poljo-fest“, manifestacija regionalnog karaktera, koja godinama u nazad okuplja veliki broj privrednika i poljoprivrednika. Iako je prethodnih godina podrazumevala nešto bogatiji program poput panel diskusija, različitih takmičenja, izložbi krupne, sitne stoke i sitnih životinja i zabavnog sadržaja za najmlađe, ova poljoprivredna smotra i ovoga puta zadržala je osnovnu ideju, a to je prezentacija velikog broja priključnih i pogonskih mašina renomiranih brendova.

Kako ova tradicionalna podmanifestacija ima značajnu ulogu u promociji poljoprivrede i razvijanju vojvođanskog agrara, otvaranju ovogodišnjeg “Poljo-festa” prisustvovali su i predstavnici Privredne komore Budimpešte koji su sa prisutnima razgovarali na temu razvijanja saradnje između mađarskih i privrednika iz Srbije. Jedna od tema sastanka bila je i proizvodnja i distribucija hibridnih i električnih automobila, naveo je Oto Kišmarton, koordinator Informativne kancelarije Privredne komore Budimpešte, koja je 2019. godine otvorena u Novom Bečeju.

Poseta predstavnika budimpeštanske Privredne komore najbolje govori u prilog tome da je, osim za razmenu znanja i upoznavanja poljoprivrednih proizvođača sa novim tehnologijama, “Poljo-fest” od izuzetnog značaja i za razvoj drugih oblasti, poput privrede i turizma.

Više saznajte u TV prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije