TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

U „Avliji zabavliji“, uprkos kiši, bogat sadržaj za najmlađe

Sanja Milenković | 31. avgust. 2021. | 8:57 | Društvo

U „Avliji zabavliji“, uprkos kiši, bogat sadržaj za najmlađe

„Avlija zabavlija“, podmanifestacija „Velike Gospojine“ sa tradicijom dugom više od dve decenije, ove godine, zbog loših vremenskih uslova održana je u zatvorenom, u galeriji Narodne biblioteke Novi Bečej. Kiša i tmurno vreme nisu uspeli da pokvare raspoloženje mališana, pa su smeh i kreativne radionice obeležile i ovogodišnje druženje sa najmlađima: „Mi pokušavamo malo da razvedrimo ovo tmurno vreme, „Avlija zabavlija“ nije otkazana uprkos kiši. Održali smo likovnu radionicu i trebali smo da imamo u gostima animatore i žonglere, međutim nismo mogli da ih primimo u ovaj naš zatvoreni prostor tako da to druženje odlažemo za prvu sledeću priliku, dakle, prvi sledeći put kada bude lepo vreme, pozvaćemo decu i družićemo se sa njima. Od 18 časova očekuje nas i pozorišnja predstava „Bez alata nema ni zanata“ iz Novog Sada, to je pozorište „Teatrilo“. Posle toga ćemo praviti malu žurku sa decom, tako da će, mislim, ovaj dan proteći u najboljem mogućem svetlu“, zaključila je Monika Jovanov, rukovodilac dečijeg odeljenja u Narodnoj biblioteci.

Tokom vikenda, a u nastavku programa za decu, realizovane su i aktivnosti planirane u okviru „Dečije ulice“ koje su, zbog kišovitog vremena, takođe preseljene u prostorije Narodne biblioteke: „U subotu smo radili sve aktivnosti vezane tako da napravimo jedan pano koji predstavlja reku Tisu, tako smo ga oslikali, a onda smo pravili ribice i brodiće koji plove Tisom, a od gore, naravno, nezaobilazni Tiski cvet koji je zaštitni znak Novog Bečeja. Za nedelju smo planirali, a tako i realizovali takmičarske igre i bilo je mnogo zabavno. Ponovo smo sve održali ovde, u galeriji, zbog vremenskih uslova, a mislim da će jednog dana najrelevantnije biti to što će deca pričati o svemu tome”, složila se animatorka, Melinda Simić.

Organizatori, kao i svi prisutni potrudili su se da ispoštuju propisane epidemiološke mere kako bi, osim osmeha i kreativnih ideja, sačuvali i zdravlje mališana.  

Ostale vesti iz ove kategorije