TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Veče kulture u Novom Selu

Sanja Milenković | 24. avgust. 2021. | 9:52 | Kultura

Veče kulture u Novom Selu

U prostorijama Omladinskog doma u Novom Selu, proteklog vikenda predstavljena je knjiga Novobečejke Nevene Krompić Nadrljanski pod nazivom „Iza oblaka“ koju je, uz podršku Opštine i Mesne zajednice Novi Bečej prošle godine izdalo Udruženje građana Centar za održivost zajednice. Ova zbirka pesama izdata je u cilju promocije kulturnih i umetničkih vrednosti, potvrdila je predsednica udruženja, Ivana Dobožanov, koja je iskoristila priliku da se zahvali svima onima koji su dali svoj doprinos kako bi ova knjiga ugledala svetlost dana.

Promociju knjige svojim nastupom uveličao je Tamburaški orkestar Novi Bečej predstavljajući kroz nekoliko instrumentala i više od 30 najlepših tamburaških pesama šta je ono na čemu su radili u proteklom periodu. Kako objašnjava iskusni tamburaš, Stojan Mesaroš, u pitanju su bile pesme sa našeg podnevlja, ali i iz regiona koje publika uvek lepo prihvati.

Kako otkriva, u planu je i jedan koncert humanitarnog karaktera od kog bi sakupljena sredstva bila namenjena za pomoć porodicama nižeg socioekonomskog statusa tokom zimskog perioda.

Ostale vesti iz ove kategorije