TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

„Velikogospojinski dani“ ove godine od 26. do 29. avgusta

Sanja Milenković | 11. avgust. 2021. | 12:08 | Turizam

„Velikogospojinski dani“ ove godine od 26. do 29. avgusta

Nakon godine pauze zbog pandemije izazvane korona virusom, od četvrtka 26. do nedelje, 29. avgusta, u Novom Bečeju održaće se tradicionalna porodična manifestacija „Velikogospojinski dani“. Uz minimalne izmene, biće realizovane i sve podmanifestacije koje su prethodnih godina činile Velikogospojinski program, a koji će i ovoga puta biti otvoren Ulicom zanatskog piva, najavljuju iz Turističke organizacije opštine Novi Bečej.

Svečana litija biće održana u petak, 27. avgusta,  od 18 časova u hramu Uspenja Presvete Bogorodice.

Petak je predviđen i za otvaranje “Poljo-festa”, podmanifestacije regionalnog značaja koja doprinosi razvoju poljoprivrede i promociji sela, ali i za takmičenje u kuvanju riblje čorbe koje će startovati u 17 časova.

Po poslednjim, još uvek nezvaničnim podacima, ove godine izostaće poseta Rečne flotile Vojske Srbije koja je ranijih godina podrazumevala i „otvoreni“ dan za posetioce.

Koncertni deo programa otpočeće nastupom mađarskog rok benda, a u istom ritmu nastaviće “Ortodoks keltsi” i dr Nele Karajlić.

Završne večeri, a pre tradicionalnog vatrometa, posetioci će uživati u još dva koncerta  kada će u večernjim časovima binu zauzeti Aco Pejović, a zatim i Haris Džinović. Iz organizacije dodaju da će, ukoliko Krizni štab pooštri mere, možda biti neophodni punktovi na ulazima u Novi Bečej, gde bi se sprovele neophodne mere u sprečavanju širenja korona virusa. Ukoliko to bude slučaj, organizatori apeluju na posetioce da budu strpljivi i poštuju propisane mere, kako bi "Velikogospojinski dani" opravdali epitet najbezbednije porodične manifestacije u regionu. 

Ostale vesti iz ove kategorije