TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Konkurs za “Pesničku republiku” otvoren do 15. avgusta

Sanja Milenković | 10. avgust. 2021. | 11:37 | Kultura

Konkurs za “Pesničku republiku” otvoren do 15. avgusta

Banatski kulturni centar, uz poruku mira i prijateljstva koja glasi: “Svet treba da peva, a ne da ratuje”, po šesti put organizovaće književnu manifestaciju Pesnička republika u subotu, 21. avgusta, od 12 časova, u Novom Miloševu i tim povodom, državljane Pesničke republike, i one koji to žele da postanu, poziva na učešće na  pesničkom maratonu, kao i nakon kurs za nagradu Gramata Pesničke republike za propuštenu priliku – za knjigu koja je objavljena u poslednjih 50 godina a nije bila nagrađena.

Za učešće je potrebno poslati 1 pesmu na maternjem jeziku (bilo da je objavljena ili ne), ne dužu od jedne A4 strane (Time New Roman, 12 pt, prored 1) na mejl: pesnickarepublika@gmail.com do nedelje, 15. 8. 2021. godine.

Uz pesmu, potrebno je poslati i  kontakt podatke, čime se ujedno potvrđuje dolazak na pesnički maraton. 

U programu se čita isključivo poslata pesma, dužine prema propozicijama, a pesme samo onih autora koji budu prisutni na maratonu, biće objavljene u zajedničkom zborniku.

Svaki učesnik koji do sada nije pristupio Pesničkoj republici, ali i ljubitelj poezije, može postati njen državljanin i dobiti pasoš i državljanstvo Pesniče republike.

Za nagradu Gramata Pesničke republike potrebno je poslati jedan primerak knjige, objavljene u poslednjih 50 godina, koja je propustila priliku da dobije neku od velikih i relevantnih nagrada, na adresu Banatskog kulturnog centra (JNA 35, 23273 Novo Miloševo) do 15. 8. 2021. Nagrada će biti dodeljena na dan manifestacije i podrazumeva objavljivanje knjige dobitnika.

Ostale vesti iz ove kategorije