TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Večerašnjim muzičkim programom završava se slava u Novom Miloševu

Danilo Gurjanov | 2. avgust. 2021. | 11:28 | Društvo

Večerašnjim muzičkim programom završava se slava u Novom Miloševu

Meštani Novog Miloševa danas proslavljaju slavu sela, Svetog Iliju Gromovnika, a manifestacija „Seoska slava Sveti Ilija“ ušla je u svoj treći, završni dan. Ovogodišnja proslava seoske slave počela je u subotu, 31. jula, takmičenjem u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“, dok je narednog dana, u nedelju, održana jubilarna 20. Štrudlijada. Iako ove godine nije oboren rekord u dužini štrudle, meštane, ali posetioce manifestacije to nije sprečilo da uživaju u ovom slasnom specijalitetu, ali i da se dobro zabave uz folkolorne ansamble „Bećarca“ i „Teodora Pavlovića“ i tamburšku muziku.

U ovogodišnjem takmičenju za najbolju štrudlu učestvovalo je sedam takmičarki, a prema tradiciji u okviru programa Študlijade proglašene su tri najbolje, uz dodelu pehara i priznanja. Prema oceni stručnog žirija ovogodišnje treće mesto zauzela je štrudla Slađane Đorđijev iz Novog Bečeja, dok su drugo i prvo mesto osvojile članice Udruženja žena Iđoš, Natalija Vitas i Sonja Liptai, koja kaže da svaka domaćica zna tajnu dobre štrudle. Pobednička štrudla ove godine bila je sa orasima.

Članice Udruženja žena Iđoš na novomiloševačku slavu dolaze već godinama, a svoje rukotvorine i druge đakonije, među kojima je i pekmez od bundeve, posetiocima ovogodišnje manifestacje predstavile su u okviru etno bazara.

Drugog dana manifestacije, za dobar provod u večernjim časovima pobrnuo se najpre nastup tribjut benda „Bjelo dugme“, a zatim i Amadeus benda.

Manifestaciju „Seoska slava Sveti Ilija“ u Novom Miloševu ove godine organizovali su MZ Novo Miloševo, opština Novi Bečej i TO opštine Novi Bečej.

Program manifestacije završava se večerašnjim koncertima Ivane Pavković od 21:30h i Stefana Petrušića od 23:00h.

Pogledajte video prilog!

Ostale vesti iz ove kategorije