TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Novobečejci danas donirali krv, slede akcije u Novom Miloševu i Bočaru

Sanja Milenković | 21. jul. 2021. | 11:57 | Društvo

Novobečejci danas donirali krv, slede akcije u Novom Miloševu i Bočaru

U organizaciji Crvenog krsta Novi Bečej, a u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, danas je u prostorijama Novog opštinskog udruženja penzionera u Novom Bečeju održana akcija dobrovoljnog davanja krvi gde su ovu dragocenu tečnost donirala 62 dobrovoljna davaoca, od toga 3 žene, dok je njih 4 ovo humano delo učinilo po prvi put: “Mogu vam reći da je odziv izvanredan, s obzirom da je jul mesec, a ti letnji meseci su obično deficitarni. Mi smo apsolutno zadovoljni akcijom. Ja sam na samom startu zaboravio da vas pozdravim u ime Opštinske organizacije Crvenog krsta, hvala vam što sve ove naše akcije ispratite i što to ode u etar i što ljudi vide, u stvari, šta naša organizacija, između ostalog radi, a to je i dobrovoljno davalaštvo krvi, pomoć ljudima u mnogim situacijama što je uvek pozitivna stvar”, zaključio je Radovan Kovačević, v.d. sekretara Crvenog krsta Novi Bečej.

Naredne dve akcije održaće se već sutra, u četvrtak, 22. Jula, gde dobrovoljne davaoce očekuju prvo u Domu penzionera u Novom Miloševu od 8 i 30 do 11, a zatim i u Omladinskom domu u Bočaru 11 i 30 do 12 i 30, pozvao je Kovačević: “U Novom Miloševu je planirano da će doći oko 40 ljudi, a u Bočaru njih petnaestak, s obzirom da znamo svi da je to najmanje naseljeno mesto na teritoriji naše opštine, ali nadamo se da će biti oko petnaestak ljudi.”

“Danas mi je 31. put”, a ono što mene motiviše je činjenica das am ja dobio krv pre 20 godina, kao dete, pa smatram da treba uzvratiti na neki način, to je neko moje mišljenje i ne samo zbog toga, već uopšteno treba pomoći”, kaže Miljan Juanin volonter i dobrovoljni davalac krvi. Kao što sam više puta naveo, u pitanju su i mala deca, bolesni i stari, žene trudnice. Iskren da budem, a da pojednostavim, ne boli ništa i naših 5 minuta nekome život znači.”

Iz Crvenog krsta još jednom apeluju na sve one koji su punoletni i dobrog zdravstvenog stanja, a naročito na mlade, da se odazovu i već na narednoj akciji nekome spasu život.

Ostale vesti iz ove kategorije