TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

U Srednju školu Novi Bečej uspešno upisana nova generacija

Sanja Milenković | 12. jul. 2021. | 11:11 | Društvo

U Srednju školu Novi Bečej uspešno upisana nova generacija

U okviru prvog upisnog kruga u Srednju školu Novi Bečej danas se se upisala 63 buduća učenika, potvrdila je direktorica ove obrazovne ustanove, Anita Bojić Perkin koja dodaje da su i ove godine zadovoljni odzivom mladih i da sa nestrpljenjem očekuju novu školsku godinu: „Najveće interesovanje za smer automehaničar gde su sva mesta i popunjena, takođe je veliko interesovanje za gimnaziju opšteg tipa, a na smerovima mehaničar privredne mehanizacije, tehničar mehatronike i modni krojač još uvek ima mesta za upis. Želimo novim učenicima dobrodošlicu i radujemo se početku 1. Septembra.“

„Kao i očekivano, standardno gimnazijsko odeljenje u dobrom odzivu i dobrom broju. Već nova smena generacije i dobro poznat ritam rada koji se verovatno prenosi od prethodnih generacija na ove nove tako da smo vrlo zadovoljni i evo još očekujemo par učenika da dođu, pa da zaokružimo celinu danas na 100%. Za učenike koji u suštini ne znaju čime će se baviti gimnazija je nešto što pruža osnovu za širenje na bilo koju stranu. Naročito je za decu koja imaju 14 godina teško reći čime će da se bave, a teško je i posavetovati ih u tom trenutku datom, svi koji imaju mogućnost da nastave školovanje dalje preporučuje se da upišu gimnaziju, da steknu neku osnovu i zavole neki predmet posebno,“ zaključila je Marijana Đelošević, profesorica matematike.

U prvom upisnom krugu gimnaziju je ove godine upisalo 22 učenika, smer tehničar mehatronike 17 učenika, upisalo se i 15 budućih automehaničara, 5 mehaničara privredne mehanizacije, uz 4 učenika koji su se odlučili za smer modni krojač.

Ostale vesti iz ove kategorije