TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Raspisan literarni konkurs za savremenu originalnu satiričnu priču

Danilo Gurjanov | 16. jun. 2021. | 10:51 | Kultura

Raspisan literarni konkurs za savremenu originalnu satiričnu priču

Narodna biblioteka Novi Bečej je i ove godine raspisala javni anonimni literatni konkurs za savremenu originalnu satiričnu priču u okviru književne manifestacije „Nušić - Novi Bečej - Svet“ koju je prošle godine po prvi put organizovala u saradnji sa beogradskom Fondacijom „Nušić“. Prema rečima direktora Narodne biblioteke, Vladimira Davidovića, saradnja sa Fondacijom „Nušić“ nastavlja se i ove godine, kao i sa prošlogodišnjim predsednikom stručnog žirija, poznatim dramaturgom i pedagogom, Miodragom Ilićem. Razlika u odnosu na prošlogodišnji konkurs ogleda se u tome da ove godine ne postoji zadata tema.

Pravo učešća na konkursu imaju svi građani Republike Srbije. Tekstove ne duže od šest kucanih strana, na fontu 12, treba poslati najkasnije do 15. avgusta, u štampanom obliku na adresu: Narodna biblioteka Novi Bečej, Žarka Zrenjanina 9, 23272 Novi Bečej, a istovremeno i elektronskim putem na mejl adresu: narbibliotekanb@yahoo.com , u oba slučaju uz napomenu „Za konkurs“.

Priče se potpisuju šifrom, a rešenje se dostavlja u posebnoj koverti uz ime i prezime autora, adresu, datum rođenja i kontakt telefon. Prema propozicijama konkursa, dozvoljeno je učestvovanje najviše sa dva teksta. Prva, druga i treća nagrada iznose 60, 40 i 20 hiljada dinara, respektivno. Nagrade će biti uručene na posebnoj svečanosti početkom oktobra ove godine.

Ostale vesti iz ove kategorije