TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiju posetila Novi Bečej

Danilo Gurjanov | 25. maj. 2021. | 12:12 | Društvo

Pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiju posetila Novi Bečej

Opštinu Novi Bečej danas je posetila pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiju, Aleksandra Čamagić koja je u okviru radnog sastanka u zgradi Opštinske uprave u Novom Bečeju razgovarala sa predsednikom opštine, Sašom Maksimovićem i njegovim saradnicima. Cilj posete je bio upoznavanje sa prilikama na lokalu kada su u pitanju pronatalitetne mere, ali i unapređenje položaja porodice.

Paket mera koje sprovodi opština Novi Bečej ima za cilj da pruži podršku što širem krugu lokalne zajednice, od pomoći za vantelesnu oplodnju, jednokratnog iznosa pri rođenju deteta od 20 hiljada dinara, preko subvencionisanja đačkih užina, autobuskih i voznih karata, đačkih i studentskih domova, do sredstava koja se izdvajaju za PU „Pava Sudarski“ i podršku najboljih studenata kroz stipendiranje, istakao je ovom prilikom Maksimović. On je dodao da se pored finansijskih izdavanja ipak treba okrenuti i sistemskim rešenjima koja će doprineti poboljšanju nataliteta i unapređenju  porodice.

Pomoćnica ministra Aleksandra Čamagić pohvalila je ovom prilikom primere dobre prakse u opštini Novi Bečej i osvrnula se na program Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Više o tome saznajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije