TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Srednjoškolci ređaju nove uspehe na takmičenjima

Danilo Gurjanov | 12. maj. 2021. | 10:36 | Društvo

Srednjoškolci ređaju nove uspehe na takmičenjima

Učenici Srednje škole Novi Bečej u poslednjih nekoliko meseci beleže zavidne uspehe na školskim takmičenjima, a zahvaljujući dobrim rezultatima na nedavno održanim takmičenjima iz oblasti srpskog i engleskog jezika, ostvareni su i novi plasmani na republički nivo takmičenja. U godini koju je obeležila pandemija korona virusa, uz kombinovani, a povremeno i potpuno onlajn režim nastave, rezultati učenika u pomenutim dodatnim aktivnostima predstavljaju još  veći uspeh, ponosna je direktorka Srednje škole Novi Bečej, Anita Bojić Perkin: „Iako je ova godina bila potpuno drugačija po načinu organizacije i realizacije nastave u odnosu na prethodne godine, ipak entuzijazam i volja za radom nisu izostali, što pokazuju i ovi rezultati. Ovom prilikom posebno pohvaljujemo učenike koji su učestvovali na takmičenjima i one koji su ostvarili zavidne rezultate i plasirali se na naredni nivo, odnosno na republička takmičenja. Pohvaljujemo i nastavnice koje su ih pripremale i pružile svu pomoć i podršku. To su profesorka engleskog jezika, Isidora Marijanski i profesorka srpskog jezika i književnosti, Tijana Blažić.“

Učenici profesorke srpskog jezika i književnosti, Tijane Blažić, pokazali su se dobro u više oblasti, pa je tako učenica 4. razreda, Smiljana Trifunjagić ostvarila plasman na zonsku smotru recitatora, dok su ostali imali uspeha na takmičenjima u okviru književne olimpijade i srpskog jezika i jezičke kulture, među kojima su i čak tri plasmana na republičko takmičenje koje su ostvarile, takođe, maturantkinje Mirjana Dujin, Mila Milosavljević i Saša Vijatov.

Zavidan uspeh ostvaren je i na okružnom takmičenju iz engleskog jezika u kom učestvovali Mila Milosavljević i Stevan Cucić, dok je Nataša Petrović osvojila 3. mesto i potencijalni plasman na republičko takmičenje.

Više saznajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije