TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

MZ Novi Bečej nagradila Danila Rajkova za izuzetan uspeh iz fizike

Danilo Gurjanov | 29. april. 2021. | 10:36 | Društvo

MZ Novi Bečej nagradila Danila Rajkova za izuzetan uspeh iz fizike

Mesna zajednica Novi Bečej odlučila je da nagradi Danila Rajkova, učenika 1. razreda odeljenja gimnazije u Srednjoj školi Novi Bečej, za vanserijski uspeh koji je nedavno ostvario iz fizike, osvojivši prvo mesto na republičkom takmičenju održanom u Kragujevcu. Za Danila, njegovu profesorku fizike, Marinu Petrović i direktorku Srednje škole u Novom Bečeju, Anitu Bojić Perkin, danas je organizovan prijem u prostorijama MZ Novi Bečej, a ovom prilikom još jednom je istaknut izuzetan uspeh ovog vrednog i talentovanog učenika.

„Danilo je zaista „biser“ koji je rođen i živi ovde u Novom Bečej. MZ prepoznaje naše prave društvene vrednosti, zato je odlučeno da ga za pomenuti izvanredan uspeh nagradimo prikladnim poklonom u vidu tablet računara i pametnog sata. To je mali znak pažnje za sve ono što je Danilo uradio za našu malu sredinu u kojoj živimo. Mi mu želimo puno uspeha u budućnosti. Smatramo da je ovo samo delić onog što će Danilo pokazati tek u budućnosti. Kao što sam rekao, on je „dijamant“ koji je odrastao u Novom Bečeju. Tuga ove, ali i svih malih sredina jeste da naši „dijamanti“ odlaze, ali se mi nadamo, a o tome smo razgovarali i sa Danilom, gde god da bude u svetu da će se setiti svog Novog Bečeja kao najlepšeg u svom dosadašnjem odrastanju“, istakao je Miroslav Macura, sekretar Saveta MZ Novi Bečej

Danilo Rajkov prošle godine je završio OŠ „Miloje Čiplić“ u Novom Bečeju, a o njegovom uspehu u toku osnovnoškolskog obrazovanja govori i činjenica da je tada izabran za đaka generacije pomenute škole. Ovo nije prvi put da je nagrađen od strane MZ Novi Bečej za svoje uspehe u školavanju, ali je zahvalan na podršci koja mu, kako kaže, znači za dalje izazove.

Pogledajte video prilog!

Ostale vesti iz ove kategorije