TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Počela prijava za pomoć države u iznosu od 60 evra

Danilo Gurjanov | 28. april. 2021. | 9:42 | Društvo

Počela prijava za pomoć države u iznosu od 60 evra

Punoletni građani koji imaju važeću ličnu kartu i prijavljeno prebivalište u Srbiji, od danas mogu da se prijave za pomoć države u iznosu od 30 plus 30 evra, u dinarskoj protivvrednosti. Prijavljivanje je isto kao i prošle godine kada su se građani prijavljivali za pomoć od 100 evra. Na sajta Uprave za trezor najpre treba kliknuti na polje Podnošenje prijave, upisati broj lične karte i izabrati banku kod koje zainteresovani ima otvoren račun.

Građani koji nemaju otvoren račun ni u jednoj banci, treba da u padajućem meniju kliknu na banku preko koje bi želeli da im se isplati novac i u njoj će im biti otvoren račun.

Od 5. maja počeće prijavljivanje i putem kol-centra, s tim što će broj telefona biti naknadno objavljen, a prijavljivanje će trajati do 15. maja.

Penzioneri, zatim korisnici socijalne pomoći kao i ljudi koji su na izdržavanju zatvorske kazne ne treba da se prijavljuju za pomoć.

Novac će prvo i to 6. maja dobiti penzioneri, a dan kasnije pare će stići korisnicima socijalne pomoći i onima koji su na izdržavanju zatvorskih kazni.

Svi će dobiti po 30 evra u dinarskoj protivvrednosti, a drugih 30 evra sledi im u novembru, dok će penzioneri u septembru dobiti po još 50 evra.

Ostalim građanima će prvih 30 evra početi da se isplaćuje 12. maja, a očekuje se da će svi novac dobiti do 20. maja.

Kako je najavljeno iz Ministarstva finansija Srbi na Kosovu i Metohiji mogu očekivati pomoć države u trećoj i četvrtoj nedelji maja. Svi oni će, uključujući i decu, dobiti po 100 evra, dok će nezaposlenima biti uplaćeno po 200 evra.

Nezaposleni u ostatku Srbije pomoć u iznosu od 60 evra dobiće u junu.

Ostale vesti iz ove kategorije