TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Privreda

„Posla ima na pretek“, poručuje mladi preduzetnik, Aleksandar Pantić

Sanja Milenković | 23. februar. 2021. | 11:48 | Privreda

„Posla ima na pretek“, poručuje mladi preduzetnik, Aleksandar Pantić

Aleksandar Pantić iz Kumana, po struci tehničar mehatronike, od juna prošle godine ponosni je vlasnik firme „Elektro – Pantić“, čija je pretežna delatnost postavljanje elektro instalacija. Ovaj mladi preduzetnik za pokretanje sopstvenog biznisa iskoristio je subvencije u okviru programa za samozapošljavanje u visini od 250.000 dinara. Bio je to, kako objašnjava, svojevrstan „vetar u leđa“, a u razvijanju posla od velikog značaja bila mu je stečena praksa u školi, rodnom Kumanu, ali i inostranstvu.

Svoju šansu video je u konkursu Nacionalne službe za zapošljavanje raspisanom februara prošle godine, a jedan od uslova za ostvarivanje prava na subvenciju jeste pohađanje preduzetničke prakse u trajanju od 2 dana, kao i jasno osmišljen biznis plan sa planom utroška sredstava, objašnjava Pantić.

Zanati izumiru, a manjak majstora stvara priliku za rad, poručuje Pantić, i poziva svoje vršnjake da već od ove godine iskoriste šansu i pokrenu sopstveni biznis.

Pravo na subvenciju može se ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih, odnosno, osnivanjem privrednog društva, a više informacija o uslovima konkursa možete pronaći na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Više o ovome saznajte u TV prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije