TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Privreda

Samouslužna auto-perionica kao socijalni biznis

Danilo Gurjanov | 21. decembar. 2020. | 9:46 | Privreda

Samouslužna auto-perionica kao socijalni biznis

Idejni tvorac pobedničkog projekta na ovogodišnjoj Akademiji omladinskog preduzetništva u ozbiljnoj konkurenciji bio je Kilino Stojkov iz Novog Miloševa. U pitanju je projekat pod nazivom „Connect Clean Roma Group“ koji se fokusira na ideju o osnivanju socijalnog preduzeća. On podrazumeva otvaranje samouslužne auto-perionice u Novom Miloševu koja bi kao socijalni biznis mogla da pomogne unapređenju položaja marginalizovanih društvenih grupa putem edukativnih radionica i ekoloških akcija, a sve sa ciljem razvoja lokalne zajednice u opštini Novi Bečej.

Zamisao projekta jeste da se sve pomenute aktivnosti finansiraju upravo sredstvima koja se ostvare putem samouslužne auto-perionice, što ovo preduzeće u svakom smislu te reči čini socijalnim, a sama dalja ulaganja imaju potpuno održivu strukturu.

Kada su dalji koraci u pitanju, trenutno je u toku prikupljanje potrebnih sredstava kako bi se pokrenuo sam biznis, dok je plan da auto-perionica počne svoj rad do juna naredne godine. Sve ove aktivnosti sprovede su u okviru Udruženja za prosperitet Roma Novi Bečej koje se već šest godina bavi različitim društvenim projektima.

Kako je došao na ideju da osmisli pomenuti projekat, ovaj, sada već, dugogodišnji mladi aktivista u oblasti društvenih projekata, kako na lokalnom, državnom, tako i na međunarodnom nivou, saznajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije