TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Poljoprivreda

Lako do potrošača: otvoren prvi „Medeni kiosk“ u Novom Bečeju

Sanja Milenković | 4. novembar. 2020. | 11:51 | Poljoprivreda

Lako do potrošača: otvoren prvi „Medeni kiosk“ u Novom Bečeju

Prvi podaci o korišćenju meda javljaju se još u sumerskim i vavilonskim tekstovima pisanim klinastim pismom, stoga se čini da je o blagodetima najstarije poslastice na svetu po ljudsko zdravlje suvišno govoriti. Ipak, ljudi se sve manje okreću prirodi, uključujući najmlađe, za koje je konzumiranje ovog čistog proizvoda najadekvatniji put ka zdravom organizmu, ali ne pre navršene 2. godine, upozorava predsednik Društva pčelara u Novom Bečeju, Ivica Stojšin.

Cena bagremovog meda na veliko trenutno iznosi 6,2 evra po kilogramu, što je dobra cena u odnosu na prethodne godine kada se ona kretala između 4 i 4,5 evra po kilogramu, zaključio je Stojšin.

Kako bi se olakšala distribucija meda i proizvoda na bazi meda, pčelarskim poljoprivrednim gazdinstvima je, u par jednostavnih koraka, omogućena registracija prodajnog mesta u okviru porodičnog doma. Upravo tako, u okviru domaćinstva porodice Stojšin otvoren je „Medeni kiosk“ na kom potrošači svakoga dana mogu pronaći sve proizvode iz njihovog asortimana.

„Medeni kiosk“ možete posetiti na adresi Narodnog fronta 30/e u periodu od 9 do 19 časova, a više o ovoj temi saznajte u novom izdanju emisije „Iz mog ugla“ večeras, od 20 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije