TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Poljoprivreda

Održan kontinuitet - „Dani ovčarstva“ u Kumanu organizovani po 5. put

Danilo Gurjanov | 7. jul. 2020. | 10:39 | Poljoprivreda

Održan kontinuitet - „Dani ovčarstva“ u Kumanu organizovani po 5. put

Uprkos nešto manjem broju učesnika i posetilaca, „Dani ovčarstva“ u Kumanu uspešno su organizovani po peti put, uz potrebne zaštitne i preventive mere u skladu sa situacijom i sprečavanjem širenja zaraze bolesti COVID-19 na otvorenom prostoru. Udruženje odgajivača ovaca i koza „Vanj“, kao organizator ove manifestacije od tradicionalnog značaja za poljoprivredu, nastoji iz godinu u godinu da unapredi organizaciju manifestacije, uz redovne sadržaje, kao što su izložba priplodnog materijala, takmičenje u pečenju jaganjaca na ražnju, takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša, Svetsko prvenstvo u činganju i izložba rukotvorina Udruženja žena Kumane.

Ipak, ovog puta otkazani su takmičenje u šišanju ovaca i kulturno-umetnički program u vidu folklornih igara, dok se tamburaški orkestar i ove godine postarao za dobru atmosferu.

U kuvanju ovčijeg paprikaša ove godine najuspešnija bila je ekipa JP „Komunalac“. Na drugom i trećem mestu našli su se Milić Sekulić i Kristijan Stančić, obojica iz Kumana. Prvo mesto u pečenju jaganjaca na ražnju osvojio je Zoran Sakač iz Kumana. Na drugom mestu našla se ekipa MZ Novi Bečej, dok je treći po uspešnosti bio Dragiša Grujin iz Novog Miloševa.

Prvo mesto u okviru Svetskog prvenstva u činganju, tradicionalnoj igri koja se u Kumanu godinama čuva od zaborava, osvojila je ekipa „Novi gruntovi“.

Više saznajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije