TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Poljoprivreda

Održiva poljoprivredna proizvodnja za žene u ruralnim sredinama

Danilo Gurjanov | 30. april. 2020. | 7:17 | Poljoprivreda

Održiva poljoprivredna proizvodnja za žene u ruralnim sredinama

Centar za celoživotno obrazovanje „Edufons“ iz Novog Bečeja od novembra prošle godine sprovodi projekat „Žene u ruralu do održive hrane i poljoprivrede - sveža hrana od farme do stola“ u okviru Erazmus plus programa EU u domenu strateškog partnerstva koji je namenjen odraslima. Kako i sam naziv kaže, projekat u fokusu ima žene u ruralnim sredinama u cilju njihove edukacije i pružanja pomoći kako bi se što više uključile u održivu poljoprivrednu proizvodnju. Naglasak samog projekta jeste na proizvodnji sveže hrane i njenoj dostavi do potrošača, ističe Ivana Ćuk, članica „Edufonsa“.

Ona je pozvala ovom prilikom sve žene na lokalu koje se bave ili žele da se bave poljoprivrednom proizvodnjom da isprate aktivnosti projekta i da se uključe u njega, jer je njegov osnovni cilj da pruži pomoć upravo njima. Projekat traje dve godine, a može značajno da doprinese ženama u ruralnim područjima, smatra Ivana Ćuk.

„Edufons“ od februara prošle godine kao partner učestvuje i u projektu strateškog partnerstva namenjenom mladima. U pitanju je projekat koji za cilj ima podsticanje učešća i saradnje mladih za održivi razvoj na tri poluostrva južne Evrope, kroz osnaživanje mladih, podsticanje inkluzivnog razvoja i izgradnju otpornih zajednica i nacija, a finansira se, takođe, iz Erazmus plus programa EU. Projekat sprovode Italijani,  a u tome im, pored, Srbije, pomažu i organizacije iz Portugalije, Rumunije i Grčke.

Ostale vesti iz ove kategorije