TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Poljoprivreda

Nedimović obišao poljoprivredna gazdinstva u Novom Miloševu i Bočaru

Sanja Milenković | 30. avgust. 2019. | 12:00 | Poljoprivreda

Nedimović obišao poljoprivredna gazdinstva u Novom Miloševu i Bočaru

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, posetio je juče opštinu Novi Bečej i tom prilikom obišao 4 poljoprivredna gazdinstva u naseljenim mestima Novo Miloševo i Bočar, sa ciljem predstavljanja mera koje Vlada Republike Srbije preduzima u podsticanju poljoprivredne proizvodnje. Bila je ovo druga poseta ministra Nedimovića novobečejskoj opštini u toku ove godine, a ovakva praksa, kako zaključuje, već daje određene rezultate.

Ministar Nedimović posetio je ovom prilikom i predsednika Udruženja pčelara „Nektar“ gde je sa prisutnima razgovarao na temu subvencija, ali i zaštite pčelarskih društava i drugim aktuelnim problemima.

Poljoprivredni proizvođači na teritoriji opštine Novi Bečej nedovoljno su upoznati sa podsticajnim sredstvima koje nudi Pokrajinska i Republicka vlada, ocenio je predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović i dodao da su, uz redovno funkcionisanje opstinskih službi, ovakve posete ključne za pružanje prave i blagovremene informacije.

On dodaje da je, uz podsticajna sredstva koja nudi Pokrajinska i Republicka vlada, lokalna samouprava izdvojila sredstva u vrednosti od 3.000.000 dinara kao dodatan vid pomoći malim proizvođačima voća i povrća.

Ostale vesti iz ove kategorije