TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Poljoprivreda

Mladi poljoprivrednici u fokusu 7. gospojinskog poljo-festa

Danilo Gurjanov | 26. avgust. 2019. | 12:35 | Poljoprivreda

Mladi poljoprivrednici u fokusu 7. gospojinskog poljo-festa

Sedmi Poljo-fest u okviru Velikogospojinskih dana u Novom Bečeju održan je od 23. do 25. avgusta donevši i ove godine raznovrstan sadržaj kako za poljoprivrednike ovog kraja, tako i za sve ostale posetioce Gospojine. Svojevrsni sajam poljoprivrede na obali Tise i ovog puta privukao je izlagače poljoprivredne mehanizacije i priključnih mašina, izlagače semena i preparata za zaštitu biljaka, ali i krupne i sitne stoke, uz zanimljive programe zabavnog karaktera, kao što su takmičenje u veštini upravljanja traktorom i jahanje mehaničkog bika. Ipak, u prvom planu ovogodišnjeg Poljo-festa u Novom Bečeju bile su panel diskusije na temu mladih u poljoprivredi, ali i značaja zadrugarstva.

Otvaranju manifestacije pristustvovali su Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej i Vladislav Krsmanović, pomoćnik Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuka Radojevića.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo prepoznaje tradicionalne manifestacije na teritoriji AP Vojvodine, ističe Vladislav Krsmanović, pomoćnik Pokrajinskog sekretara: „Jedna od takvih je i Poljo-fest u Novom Bečeju koji sve više i više poprima karakter sajamskih izložbi. U poslednje tri godine mi smo za ovu manifestaciju opredelili blizu 1,5 miliona dinara. Ovakve manifestacije su od velikog značaja jer se na jednom mestu skupe poljoprivredni proizvođači, predstavnici struke, nauke i na panel diskusijama mi koji kreiramo agrarnu politiku u Vojvodini dobijemo dosta informacija i valjanih predloga koje vrlo često uvrstimo u naše konkursne linije.“

U okviru Gospojinskog poljo-festa u Novom Bečeju i ove godine održan je takozvani dan stočara o kom nam je više rekao Milan Stojšin, pomoćnik predsednika opštine Novi Bečej zadužen za poljoprivredu.

Više u tv prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije