TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Privreda

Kancelarija Privredne komore Budimpešte od maja u Novom Bečeju

Redakcija TV Novi Bečej | 29. mart. 2019. | 10:57 | Privreda

Kancelarija Privredne komore Budimpešte od maja u Novom Bečeju

Tročlana delegacija Privredne komore Budimpešte boravila je u dvodnevnoj poseti opštini Novi Bečej. Tom prilikom je sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarano o produbljivanju saradnje koja je vezana, pre svega, za razvoj infrastrukture, turizma, sporta i kulture. Saradnja između dveju zemalja, Mađarske i Srbije, je na najvišem nivou do sada, ocenio je predstavnik Privredne komore Budimpešte, Mikloš Bornemisa, prilikom boravka u Novom Bečeju.

On se zahvalio predsedniku opštine Novi Bečej, Saši Maksimoviću, na ukazanom gostoprimstvu istakavši da su Srbi i Mađari veoma slični i povezani kroz mnoge istorijske događaje, što je dodatni motiv da saradnja između dveju zemalja bude još jača.

Otvaranje kancelarije Privredne komore Budimpešte u maju ove godine od velike je važnosti za opštinu Novi Bečej, smatra predsednik opštine, Saša Maksimović. On je istakao i činjenicu da je ovo prvi centar ovog tipa koji će Privredna komora Budimpešte otvoriti u Vojvodini.

Nakon prezentacije opštine Novi Bečej u zgradi Stare vranjevačke opštine i njenih, pre svega, turističkih potencijala, predstavnici Privredne komore Budimpešte i lokalne samouprave obišli su lokalitet Specijalnog rezrevata prirode „Slano kopovo“, ali i Arače, ostataka benedikatanskog manastira iz 13. veka koji se nalaze u neposrednoj blizini Novog Bečeja.

Ostale vesti iz ove kategorije