TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Poljoprivreda

Licitacija državne zemlje u januaru

Redakcija TV Novi Bečej | 21. decembar. 2018. | 12:28 | Poljoprivreda

Licitacija državne zemlje u januaru

Opština Novi Bečej donela je prošle nedelje odluku o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koja se nalazi na teritoriji novobečejske opštine. Poljoprivredno zemljište koje se nudi u prvom krugu licitacije nalazi se u katastarskim opštinama Bočar, Novo Miloševo, Kumane i Novi Bečej.

„Raspisana je licitacija, oglas o njenom raspisivanju smo dobili u utorak, 18. decembra. Poljoprivrednici mogu predati svu potrebnu dokumentaciju do 8. januara do 14. časova. Licitacija će biti po naseljenim mestima od 14. do 18. januara, a sve dodatne informacije mogu pogledati na sajtu opštine Novi Bečej ili pozvati broj 023/772-320, lokal 112 za sve potrebne informacije“, kaže Milan Stojšin, pomoćnik predsednika opštine Novi Bečej za poljoprivredu.

Licitacioni korak iznosi 1.000 dinara, a obilazak poljoprivrednog zemljišta koje se izdaje u zakup i na korišćenje može se izvršiti od 24. do 28. decembra u zavisnosti od naseljenog mesta. Pravo učešća u javnom nadmetanju imaju fizička i pravna lica koja su upisana u registar poljoprivrednih gazdinstava.

Ostale vesti iz ove kategorije