TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Politika

POKS za zamrzavanje razgovora sa Prištinom

Redakcija TV Novi Bečej | 8. oktobar. 2018. | 9:52 | Politika

POKS za zamrzavanje razgovora sa Prištinom

"Predsedništvo Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) održalo je sednicu u Beogradu, na kojoj su razmatrana najvažnija pitanja našeg društva, a naročito situacija na Kosovu i Metohiji. 

- POKS poziva državni vrh da zamrzne razgovore sa Prištinom oko otvorenih pitanja na Kosovu i Metohiji zbog incidenta koji se dogodio upadom Hašima Tačija na sever Kosova. Srbija ne treba da učestvuje u dijalogu do maja 2019. godine, kada će se održati izbori za Evropski parlament, na kojima se očekuje pobeda desničarskih stranaka i promena politike EU prema Kosovu i Metohiji, u našu korist. – rekao je Žika Gojković, predsednik POKS i narodni poslanik.

Predsedništvo POKS je odlučilo da pruži punu podršku tešnje saradnje Srbije i Rusije u pronalaženju trajnog i održivog rešenja za južnu srpsku pokrajinu, Kosovo i Metohiju, koja je dogovorena na poslednjem sastanku predsednika Rusije i Srbije.

POKS smatra da, bez obzira na bolje odnose koje će Srbija graditi sa Rusijom i Kinom, treba da se nastave reforme koje za cilj imaju usaglašavanje zakona sa standardima Evropske Unije, a naročito sa državama koje su najrazvijenije i najuređenije među njima, a to su monarhije. Srbiji je to potrebno - ne zbog ulaska u EU - koliko zbog pozitivnih efekata na našu ekonomiju, poboljšanje životnog standarda i izgradnju pravne sigurnosti naših građana", piše u saopštenju Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

Ostale vesti iz ove kategorije