TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Politika

Prezentovana knjiga "Anatomija sudskog ubistva"

Redakcija TV Novi Bečej | 28. novembar. 2017. | 14:14 | Politika

Prezentovana knjiga "Anatomija sudskog ubistva"

Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije u Novom Bečeju u utorak, 28. novembra, organizovao je prezentaciju knjige „Anatomija sudskog ubistva“ autora Vukašina Andrića, lekara koji je posećivao Slobodana Miloševića u pritvoru Haškog tribunala. Ovo delo predstavlja sažetak svega onoga što se Miloševiću dešavalo u Hagu i govori o tome kako je lečen i zašto nije izlečen.

„Ovo je veoma bitna aktivnost opštinskog odbora SPS-a, pre svega, zato što je Slobodan Milošević naš osnivač, poslednji predsednik Savezne Republike Jugoslavije i čovek koji je preminuo pod sumnjivim okolnostima, utamničen u Haškom tribunalu. Veoma je bitno da se svi mi, ne samo članovi SPS-a, nego svi mi koji danas živimo u ovoj državi sećamo njega i da razgovaramo o tome šta mu se desilo, kako se istorija više nikad ne bi ponovila“, rekao je Dario Tenžera iz opštinskog odbora SPS-a u Novom Bečeju.

Na prezentaciji knjige u Novom Bečeju govorili su Ljiljana Milanović, Slobodan Lazarević i Nikola Šainović, nekadašnji premijer Srbije i potpredsednik Vlade Jugoslavije, član glavnog odbora SPS-a: „Ova knjiga je važna najpre jer je zbir dokumenata. Svi znamo da je smrt Slobodana Miloševića u Hagu otvoreno pitanje. Bilo je mnogo spekulacija šta se u stvari desilo, a mi smo kroz Udruženje „Sloboda“, koje neguje sećanje na Slobodana Miloševića, uložili trud i naš član, dr Vukašin Andrić, koji je inače bio u grupi lekara koja je posećivala Miloševića u Hagu, je napravio ovu knjigu tako što je sabrao sva zvanična dokumenta Haškog trubinala, Haškog zatvora, holandskih lekara koji su Miloševića pregledali tamo, naših lekara koji su ga pregledali još na VMA pre nego što je poslat u Hag. Ono što je važno, to je što sada mi sa ovom knjigom imamo realnu osnovu za pravu stručnu ocenu o tome kako je umro Milošević“, rekao je Šainović.

Kao okosnicu knjige „Anatomija sudskog ubistva“ Vukašin Andrić razmatra činjenicu da je u analizama nakon smrti Slobodana Miloševića pronađen lek koji je po njega mogao da bude fatalan. Nikola Šainović ovu knjigu smatra izuzetno važnom, jer kako kaže, od nje pa nadalje se mogu voditi ozbiljni razgovori na ovu temu.

Ostale vesti iz ove kategorije