TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Održan tradicionalni turnir u kungfu vušu sportu

Redakcija TV Novi Bečej | 11. septembar. 2017. | 15:57 | Sport

Održan tradicionalni turnir u kungfu vušu sportu

Evropski kup u kung fu vušu sportu održan je u subotu, 9. septembra, u Sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju. Tradicionalni novobečejski turnir u borilačkim sportovima iz godine u godinu okuplja mnogobrojne takmičare iz zemlje i inostranstva, pa su se i ove takmičili učesnici iz Turske, Grčke, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije, a podatak da je samo iz Bosne i Hercegovine u Novi Bečej došlo preko 70 takmičara, govori sam za sebe, smatra Radenko Tadić, predsednik Srpskog kungfu vušu saveza, organizatora takmičenja.

Pre samog takmičenja, u subotu je održan i seminar namenjen sudijama koji je priredio Abdul Ahit iz Turske, prema rečima Radenka Tadića, najbolji evropski sudija u kungfu vušu disciplinama.

Organizator turnira koji se već dugi niz godina održava u Novom Bečeju proteklih pet godina je Srpski kungfu vušu savez sa sedištem u Novom Bečeju, koliko dugo i postoji. Ovaj savez je nastao kvalitetnim radom novobečejskog Kluba borilačkih sportova „Jedinstvo“ i bio je logičan nastavak njegovog delovanja i uspešne saradnje sa drugim klubovima, potvrdio je Radenko Tadić. To svakako dokazuje i novi uspeh novobečejskih i kumanačkih takmičara koji su i na proteklom turniru osvojili više medalja.

Ostale vesti iz ove kategorije