TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Grupe Pir i T.A.K.O. nastupile na 5. „Suvača demo festu“ u Kikindi

Danilo Gurjanov | 21. jul. 2021. | 11:07 | Društvo

Grupe Pir i T.A.K.O. nastupile na 5. „Suvača demo festu“ u Kikindi

„Suvača demo fest“ u Kikindi ove godine obeležio je svoj prvi mali jubilej - pet godina postojanja. Ova zanimljiva muzička manifestacija koja u svom srcu neguje ljubav prema rok muzici i druženju svih generacija, svojevrsna je podrška najmlađim muzičarima i novim bendovima, ali neguje i one starije i iskusnije iz redova veterana, kao i one muzičke sastave u naponu snage. U neposrednoj blizini jedinog preostalog mlina na konjski pogon u regionu, takozvane Suvače i ove godine okupio se veliki broj ljubitelja rok zvuka, a posetioce su zabavljali muzički sastavi poput najmlađih Bubamara iz Bečeja, ali i grupe Pir iz Novog Miloševa koja ove godine obeležava čak 46 godina svog postojanja.

Među mlađim učesnicima na kikindskom „Suvača demo festu“ našao se i sastav T.A.K.O. sačinjen od perspektivnih mladih Novobečejaca i Bečejaca.

Iako je kiša u Kikindi ove godine sprečila nastup svih desetak bendova na „Suvača demo festu“, organizatori, a ni posetioci nemaju razloga za nezadovoljstvo, smatra Vojislav Đukić,  predsednik Udruženja muzičara „Suvača demo fest“.

Ovogodišnji „Suvača demo fest“ u Kikindi imao je i humanitarni karakter, a sredstva od prodaje dela tiraža poslednjeg albuma kikindskog sastava DrvoTruo bio je namenjen za pomoć u lečenju Gordana Dizdarevića Grka. Manifestaciju je i ove godine svojim autentičnim vođenjem podržao Puniša Billy King Zeljković, osvedočeni  prijatelj „Suvača demo festa“.

Pogledajte video prilog!

Ostale vesti iz ove kategorije