TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Počinje 5. po redu kurs samoodbrane „Siguran korak V“

Sanja Milenković | 21. oktobar. 2020. | 10:12 | Društvo

Počinje 5. po redu kurs samoodbrane „Siguran korak V“

Udruženje građana Centar za razvoj psihofizičkih i mentalnih sposobnosti Buđinkan Dođo Novi Bečej 5. godinu za redom organizuje besplatan kurs samoodbrane namenjen prvenstveno učenicima srednje škole, a koji nosi naziv „Siguran korak V“. Ove godine, šansu da pohađaju kurs dobile su i ostale pripadnice lepšeg pola sa teritorije opštine Novi Bečej, ali je u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom broj polaznika ipak ograničen, objasnio je Aleksandar Dujin, organizator i ninđutsu instruktor.

Polaznici će imati priliku da savladaju osnove instiktivne samoodbrane kroz 3 etape, a to je psihofizička priprema, predavanje o pravima i zakonskim protokolima o primeni sile i sredstava za samoodbranu, kao i  obuka o pružanju prve pomoći sa potpuno novim pristupom.

Prvi trening održaće se već danas, od 17 do 19 časova, u prostorijama Centra za održivost zajednice u Novom Selu, a nastaviće se ponedeljkom, sredom i petkom u naredne dve nedelje, u istom terminu i na istoj lokaciji. Oni koji su zainteresovani samo za pohađanje obuke u pružanju prve pomoći, mogu je pratiti nezavisno od dela posvećenog samoodbrani, u prostorijama Srednje škole Novi Bečej. Za više informacija možete se obratiti putem fejsbuk stranice Buđinkan Dođo Novi Bečej, a detaljnije o ovoj temi poslušajte i u novom izdanju emisije „Iz mog ugla“ večeras, od 20 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije