TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Uspešno sprovedena i druga humanitarna akcija za pomoć Slađani Stojkov

Sanja Milenković | 24. septembar. 2020. | 10:52 | Društvo

Uspešno sprovedena i druga humanitarna akcija za pomoć Slađani Stojkov

Nakon postizanja kratkoročne remisije, devetnaestogodišnja Slađana Stojkov iz Novog Miloševa ponovo je suočena sa retkim tumorom mišićnog tkiva koji se sada proširio na na kičmu, glavu i kosti. Lečenje u Sjedinjenim Američkim Državama je, kao i prethodnog puta, besplatno, ali su joj novčana sredstva za nabavku suplemenata i druge troškove i dalje neophodna. Sa ciljem da svojoj sugrađanki pomognu na putu ka ozdravljenju, meštani Novog Miloševa i drugih naseljenih mesta, kao i privredna društva udružili su snage u novoj humanitarnoj akciji koju je, kao i prethodnog puta, podržao Crveni krst Novi Bečej: „Pomoć od 20.000 dinara uputila je privredno društvo „Quivogne RS DOO Bečej“, a uplatu od 5.000 dinara najavila je pržionica i trgovina „MD biotika“ koja će uplatu realizovati u narednom periodu. Imali smo, takođe, donaciju od strane fizičkih lica u iznosu od 10.000 dinara, upitanju je uplata porodice Nikolić iz Novog Bečeja, taj novac je odmah prosleđen Slađani“, potvrdila je Dunja Svirčev, sekretarka Crvenog krsta Novi Bečej.

Od 14. jula do 13. septembra, koliko je trajala akcija, bile su postavljene i kutije za prikupljanje novčanih sredstava na više lokacija na teritoriji opštine. Kada je u pitanju Novo Miloševo, reč je o prodavnicama „Ranitron“, „Aliksa“ i "Veskov", kao i cvećari „Merida“, navodi Svirčeva: „Tom prilikom sakupljena je određena količina novca, konkretno oko 13.600 smo imali iz „Ranitrona“, oko 11.800 iz prodavnice „Veskov“, što su ujedno i najznačajnije donacije, u smislu iznosa koji su građani sakupili. Imali smo kutije i u Novom Bečeju, tačnije 3: u „MD biotici“, fotokopirnici „Vortex“ i u kafiću „Viena“ i na taj način, uz pomoć građana, sakupljeno je 50.400 dinara.“

U okviru ove akcije, zaključila je Svirčeva, za troškove lečenja Slađane Stojkov ukupno je prikupljeno nešto više od 80.000 dinara.

Ostale vesti iz ove kategorije